Jdi na obsah Jdi na menu

Tábor 2016

Příspěvky

fotokronika dokončena

19. 8. 2016

Ahoooj indiáni, pokud jste si vzpomněli a někdy zavzpomínali na tábor - konečně mám pro vás dokončenou fotokroniku Tábora 2016 - tož mrkněte a třeba i napište, jak se máte a co u vás nového... :-) Krásný zbytek prázdnin a do nového školního roku s úsměvem a úspěchem! Ahooooooooooj!!!
Díky všem vedoucím i oběma zdravuškám za perfektní péči o svěřené ratolesti, za stoprocentní nasazení, za obětované dny dovolené, kdy jedinou odměnou je úsměv dětí a také dobrý pocit, že vše dobře dopadlo, a kvůli tomu to přece děláme! :-D))))) - bylo to fajn, tak snad zase někdy příště... Jitka
fotokronika 1.část 
fotokronika 2.část

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Tábor 2016 | Komentářů: 0

táborové dozvuky

12. 8. 2016

Prosím rodiče, o prověření, máme nějaké nesrovnalosti v bagáži našich indiánů.
Našlo se:
sluneční brýle černé
jedna část ešusu s oušky
Hledá se:
jedna část ešusu s překlopným držákem
boty dívčí nazouváky
boty tenisky
gumáky
prosím o zprávu, pokud někdo našel... díky předem :-)

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Tábor 2016 | Komentářů: 0

tábor končí - překvapení na závěr

9. 8. 2016

Tábor nám nezadržitelně končí. Včera proběhla volba Miss a Missáka, poslední táborák a dnes hajdy domů... no vlastně.... domů se hned nepojede. Určitě Vám chybí pár stránek do kroniky (které budou samozřejmě doplněny!), aby jste věděli, že pátrání po Malém Bizonovi ještě stále neskončilo. Včera indiáni kmene Lopenů získali indicie, které jim hodně napověděly. Stopy po před lety zmizelém synovi náčelníka kmene Dakotů vedou do jednoho ranče, kde možná ještě dnes zústává. Proto již ráno v osum hodin sbalíme kufry a přistaveným dopravníkem si tuto poslední stopu pojedeme ověřit. Tak nám přejte hodně štěstí, ať nepřijedeme s prázdnou.

Dnes ráno pro nás přijede autobus a nějak kolem půl desáté vyrazíme do Ranče Kostelany. Tam máme připravený program včetně oběda. Do Popovic přijedeme jak bylo v plánu kolem 16.hodiny. Pošlu vám sms až budeme někde u Uh. Hradiště. Těší se na Vás všechny děti.


 

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Tábor 2016 | Komentářů: 1

pokračování kroniky

8. 8. 2016

Stránky kroniky se rodí velmi těžce, ne že by nebylo o čem psát, právě naopak! Díky tomu, že se stále něco děje, kronikáři zbývá jen málo času na zápisy do stránek kroniky. Navíc jeho mysl stárne a je zastřena únavou... S velkou náhahou a v potu krve jsou umístěny další stránky kroniky - den pátý.
čtěte  a nezlobte se...

bohužel ke všemu máme nějaké problémy s technikou.. fotky uložíme, až bude fungovat "rajče"

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Tábor 2016 | Komentářů: 10

záhada v táboře

7. 8. 2016

Dnes v noci se stala v táboře záhadná věc...
Právě když půlnoční čas slavil svůj vrchol, rozezněl se mobilní tam-tam hlavní náčelnice Sihuatl Tatanka a rodové náčelnice Adkar se zprávou, že posel na koni složil u vstupu do našeho tábora úlovek a že máme okamžitě poslat zvěda, nechť přiblíží úlovek k chatkám mladých rudých tváří. Podepsány jsou bledé tváře. Samozřejmě jsme nemeškali a i přes obavy některých z nás vyslali nejstatečnější posly ke vstupní bráně. Tam nalezen byl balíček plný pochutin a v něm 5 dopisů určených pro jednotlivé rody. Jsme velmi mile překvapeni, jen ze zašifrované zprávy moc moudří nejsme. Píše se v ní o hladu, tak padl i názor, že nám balíček připravila paní kuchařka, která si asi bere od zítřka dovolenou. Ale spíš tipujeme na některé moudré, hravé a moc hodné osadníky Větrné Hůrky. Vystopovat se jen tak nedají, neboť i ty mobilní tam-tamy měly neznámý zvuk. Věříme, že se posel míru identifikuje a my mu budeme moci poděkovati osobně.
Každopádně dárci nebo dárcům děkujeme a ráno to krásné překvapení prožijeme znovu se všemi indiány. DĚKUJEME MOC!

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Tábor 2016 | Komentářů: 15

kronika čtvrtého dne

6. 8. 2016

doplňujeme kroniku... omlouvám se za prodlevy v aktualizaci.... nestíhám...

dnes (5.8.) se tu přehnala menší bouřka... popršelo fest, trošku hřmění a blýskání (snad na lepší časy), taky se ochladilo.. děti jsou v pořádku a ani ti, co mají z bouřek strach, dnes neměly problém usnout...pohyb na čerstvém vzduchu dělá divy :-)... jsou tři hodiny ráno, v táboře je absolutní klid, jen malá myška mně tu děla společnost a hledá něco dobrého na zub... 

tak prolistujte stránky naší kroniky 

Dík za vaše další a další pozdravy a dopisy. Letí to jako voda a za chvilku nás máte doma! Tak ahoooj!

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Tábor 2016 | Komentářů: 11

Kronika Indiánů z Lopeníku - Den třetí

4. 8. 2016

Aktualizujeme naši kroniku, ať víte, co se děje. Počasí vypadá slibně, nálada je dobrá, elánu na rozdávání (minimálně děti :-). Opravdu moc děkujeme za vaše vzkazy, stále plníme náš tam-tam book. Díky za milá slova a vzkazy pro vedoucí! Moc nás to těší a dodává energii! Tak pozdravujte doma a listujte naší kronikou :-) - tady

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Tábor 2016 | Komentářů: 19

Kronika Indiánů z Lopeníku - Den první a druhý

2. 8. 2016

Indiáni z Lopeníku - příběh začíná...

Tady si můžete přečíst první stránky indiánské kroniky a podívat se na obrázky z našeho života na Lopeníku. Všechno je v pořádku. Děti v pohodě a soutěží o dušu... :-) . Moc děkujeme za všechny vzkazy - poctivě je vylepujeme na náš "tam-tam book" a mám obavu, že budeme muset pro ně přidělat brzo další - větší plochu.. :-). A kdo by chtěl poslat dopis připomínám adresu našeho tábora:
Jméno a Příjmení dítěte
Tábor „Indiáni z Lopeníku“
RS Monte Lope
Lopeník 390
687 68 Březová

Tak pište a myslete na nás! Howg! J.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Tábor 2016 | Komentářů: 20

první den tábora - předběžná zpráva

1. 8. 2016

Milí rodičové,

píšu aktuální zprávu z našeho tábora pro váš klid. Všechny děti jsou v pořádku, teď už spokojeně chrupkají ve svých chatkách. Bouřka se tu sice přehnala, ale přečkali jsme ji při hrách v jídelně hlavní budovy. Některé děti se trochu bály, ale pohádka na dobrou noc je ukolébala do klidného spánku. Bouřka tu nebyla tak hrozná, spíše nás to "chytlo" okrajem. Teď sice ještě pořád prší, ale dětem se bude alespoň lepší spát. Budeme se snažit co nejdřív podat obšírnější zprávy z prvního i dalších dnů Indiánů z Lopeníku. Všechny zdravíme a těšíme se na Vaše vzkazy! Jitka

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Tábor 2016 | Komentářů: 26

Tábor 2016

14. 3. 2016

Výzva pro všechny ty, co nechtějí o prázdninách lenošit, ale chtějí zažít spoustu zábavy a dobrodružství!!! Pojeďte od 31. 7. do 9. 8. s námi na tábor!
Pro členy souboru sleva na účastnickém poplatku! Cena 3.500 Kč.
více zde! 

letacek.jpg

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Tábor 2016 | Komentářů: 0